divendres, 28 d’abril del 2023

TREBALLEM LA CONFIANÇA

 TREBALLEM LA CONFIANÇA


Aquest últim trimestre hem estat realitzant moltes activitats. Una d'elles va ser treballar la confiança amb els nostres companys.
La confiança en una relació interpersonal implica que suposem que l’altra persona vetllarà pel nostre interès, serà honesta, tindrem seguretat per actuar com som. Un nivell baix de confiança, implica que hem de ser previnguts/des amb les nostres accions i seguir més la norma social, mentre que un nivell alt de confiança ens dona la llibertat de poder actuar i expressar-nos de forma més natural i menys estereotipada.  






En aquesta activitat vam haver de confiar en els nostres companys. L'activitat consistia en que els companys triessin un cavall i havien de portar a l'alumne amb els ulls tapats fins al cavall i que aquest endevinés amb el tacte de quin cavall es tractava.
Vés a la dreta, endavant, una mica cap a l'esquerra...!!!!!!











Tots els alumnes van participar activament i van encertar el cavall el qual havien d'endevinar. Ens ho vam passar molt bé i vam saber guiar als companys i que ells confiessin amb els guies.








Vam aprofitar la sessió i vam practicar posar la cabeçada. Aquesta eina ens permet conduir als cavalls amb un ramal o corda. 






Sembla una tasca fàcil, però s'han de controlar molts factors quan posem la cabeçada als cavalls. Primer de tot hem de posar una corda o ramal a sobre del coll del cavall, fent això, l'animal és conscient de que anem a posar-li la cabeçada. Procedim a col·locar la cabeçada a poc a poc vigilant que el cavall no ens trepitgi amb les seves potes.






Una vegada ja li hem posat, la cordem i ja podem començar a conduir al cavall cap a on vulguem. El fet de conduir un cavall i d’establir una relació amb ells millora l’autoestima, la seguretat en un mateix, la comunicació amb els altres, l’adaptació i ens permet abordar les pors i d’una forma molt positiva.







El treball "peu a terra" aporta beneficis en l’àrea físicapsicològicaemocional i social. Aquests beneficis s’obtenen gràcies al moviment del cavall i amb el contacte directe amb l’animal, ja que l’experiència que ens pot oferir trenca amb l’aïllament, augmenta la confiança i la seguretat amb un mateix. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada