divendres, 28 d’abril del 2023

Sensacions, emocions i sentiments

SENSACIONS, SENTIMENTS I EMOCIONS


Can Sala ens dóna l’oportunitat de viure multitud d’experiències en un context natural, molt diferent al de l’aula.

En aquest entorn compartim molts moments, tots ells molt diversos, moments de reflexió, de confidències i d’aprenentatges.





Les sensacions ens posen en contacte amb tot el que passa al nostre voltant i a Can Sala en rebem moltes de l’entorn, inclouen olors, imatges, sons, sabors, tactes, … i són les dades pures de l’experiència.

Totes aquestes sensacions que rebem ens produeixen un sentiment, i aquest sentiment ens genera una emoció. Són moltes les emocions que podem anomenar i reconèixer quan les sentim.









Des de Can Sala aprenem, no només a gestionar i canalitzar les nostres emocions amb els animals, sinó que procurem traslladar-ho portes en fora per tal d’apropar a l’alumnat en un entorn el més proper possible.





A principi de trimestre, aprofitant que també s’iniciava l’any, vam reflexionar i ens vam proposar un repte ha treballar durant el que resta de curs. L’alumnat va pensar en les situacions que li generaven un cert esforç i tots ells s’han proposat reptes molt adients per tal d’anar-los superant durant les sessions a Can Sala.



Aquest trimestre, un dels moments que ens va transmetre molta alegria va ser el naixement dels conillets.










Can Sala també ens dona la possibilitat de veure el transcurs de la vida molt més ràpid ja que veiem l'evolució dels animals. I aprenem a ser conscients de que en el món animal passen coses inesperades...

Ens van explicar que els conillets que havien nascut, van morir al cap d'unes setmanes per l'atac d'un gat.




Però moltes sensacions són positives.... En una sessió vam agafar el Paco, la Bechia i la Xispa i els vam deixar lliures al paddock. Vam tenir l'oportunitat de veure'ls en semi-llibertat… corrien i jugaven entre ells.... tota una experiència.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada