dijous, 31 de març del 2011

NUS DE SEGURETAT

Avui hem après a fer un nus de seguretat. Aquest nus serveix  per lligar el cavall quan anem a netejar-lo a  posar-li els guarniments. El cavall en un moment donat es pot possar nerviós i a les hores si tira molt de la corda es podria desnucar.  Si tirem del nus ràpidament el podem deixar anar i el cavall sortira corrents i despres es tranquilitzara.

dijous, 17 de març del 2011

Netejem les cues



El Dijous dia 10 vam anar a Can Sala, varem netejar dos ponis. 
Vam anar: la Cris, la Iandra,la Meriem i jo (Raül).
Primer de tot vam respallar-los perque tenien molts pels ja que estan fent la muda i els vam deixar nets.
Després vam netejar les cues: vam omplir unes galledes d'aigua amb sabó, i vam ficar la cua dintre; la vam pentinar i la vam deixar secar al sol.

M'ho vaig passar molt bé.
Raül 


El dijous dia 10 vam anar a can sala hi havien dos ponis. Un es deia Pinta i l'altre Blanqueta.
Els vam raspallar molt bé però estaven molt bruts.Com està a punt de començar la primavera comencen a perdre pèl. El raspall va quedar molt plé de pels i a mès a mès flotaven per l'aire! Després els vam pentinar i desenredar les cues. Com que estaven tan brutes les vam netejar a fons amb el Raül,la Iandrai la Meriem. Les vam netejar amb sabò i aigua. Vam ficar la cua dintre de la galleda per esbandir-la bè, treure-li la terra i les boletes del camp... que, per cert, com punxen!! Desprès els hi vam possar sabó de mans per acabar de rentar-les i van quedar molt netes! A la Pinta no li agradava que li netejessin la cua; la Meriem i la Cristina la van aguantar pels costats perque no ens donès quitzes.
Al final, vam posar els ponis al sol i es van eixugar les seves cues.

Cristina!